Vill ditt barn inte gå i skolan? Eller avskärmar sig från omvärlden och kanske även dig som förälder?

Barn och ungdomar som är hemmasittare är ett exempel på de tjänster som Ron och Christian, Koksiken, avhjälper. De arbetar nära familjer för att lösa denna typ av problem (som stadigt verkar växa, Anns kommentar). I första hand kommer Koksiken att arbeta gentemot Socialtjänsten och skolor för underlätta den långa kön av människor som är i behov av hjälp.

“Koksiken” – dialektalt för lavskrika

Namnet Koksiken, som dialektalt betyder Lavskrika, valde de för att den är nyfiken, ihärdig och modig, något som Ron och Christian strävar efter. Logotypen fick därför formen av en stiliserad lavskrika med en tagline: En förändring som lyfter.

Webblösningen byggdes i WordPress med temat Avada. Vi arbetade fram en stilren design i färgerna orange, grått och svart och målsättningen är att hålla webbsidan enkel för att låta blogginläggen tala. De har mycket att berätta dessa herrar. Med sin mångåriga erfarenhet har de varit med om det mesta och som de själva säger:

–  Det handlar om nätverkstänk där familj, släkt och vänner blir engagerade och där relationen är i fokus. Vår erfarenhet är att problem kan lösas i relationen mellan de privata och professionella människorna. Därför träffar vi vår uppdragsgivares klienter där de vill träffa oss. Där de känner sig trygga. Ofta i hemmet hos familjerna.

Till koksikens hemsida »