Wordfence Security Plugin

Wordfence Security är ett säkerhetstillägg där de själva utger sig för att ge det bästa skyddet på marknaden för din webbplats. Tillägget är populärt med över en miljon installationer och har fått bra betyg från användarna.

Själva tillägget ger din webbplats en extra brandvägg och det finns en massa regler och inställningar som kan vässa prestationen, men jag koncentrerade mig på att till exempel ändra antal inloggningsförsök. Som så många andra tillägg så finns denna i en gratis- och en premiumversion. Själv använder jag den kostnadsfria (än så länge) eftersom mina inställningar inte är så omfattande.

I denna övningsfilm visar jag hur tillägget ser ut och de inställningar jag gjorde. Vill du dyka ännu längre ned i Wordfence Security och dess möjligheter så kan jag rekommendera att du kollar in Youtube (Sök på Wordfence Security) där flertalet duktiga användare lagt ut sina instruktionsfilmer.

Denna film från Wordfence är också bra. Den beskriver vad Wordfence gör och hur hackare beter sig för att ta sig in i våra webblösningar »

Uppdatering av WordPress och plugins – ett måste!

I flera månader har bland annat hackaren SaTtar IQ härjat runt på nätet. I det här fallet visade det sig vara ett säkerhetshål i själva WordPress där han tog sig igenom och för att sedan förstöra texter till obegriplig rotvälska. Säkerhetshålet täpptes till och en ny version av WordPress gjordes tillgänglig.

Men tusentals wordpressanvändare uppdaterade inte i tid och blev drabbade av den jädra hackarlymmeln. I vissa fall kan webbhotellet återställa webbplatsen men om infektionen inträffat två veckor tidigare så finns ingen backup (de flesta webbhotell har backup i en vecka).

I dessa tragiska fall finns det bara ett par saker man kan göra:

  1. Rensa ut allt från webbservern och börja om från början
  2. Ha tagit egen backup på webbplatsen som gör att man kan återställa den själv

Jag har ingen backup själv men börjar inse att detta är kanske något jag ska titta närmare på… För tyvärr är det så att dessa hackarattacker blir inte färre – tvärtom 🙁

Och med risk för att bli mycket tjatig… Glöm inte att kontinuerligt uppdatera WordPress och dina tillägg!

Tills nästa gång – Ha det bäst! // Ann

Uppdateringstjänst för WordPress

Tillhör du dem som varken har tid, lust eller disciplin att uppdatera din webbplats så kan du andas ut. Du behöver inte. Låt mig sköta det åt dig! Jag uppdaterar tillägg/plugins och WordPress en gång i månaden och installerar samtidigt Wordfence Security.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta mig :

ann@basemedianorr.se | 070 – 201 66 28