Kanske har du sett “Catfish” på MTV? Det är programmet där Nev och Max (fast nu har Max slutat) blir kontaktade av mängder med människor som misstänker att den person de chattat med på Facebook eller andra sociala medier inte är den person de utger sig för att vara. En så kallad Catfish. Programmet går ut på att ta reda på sanningen och föra samman personerna. Många gånger handlar det om tragiska situationer och rena sammandrabbningar.

I ett moment så gör Catfish-grabbarna en typ av bildsök där de laddar in profilbilder i webbläsaren och sedan får en träff var bilderna finns och vem de tillhör. Ett smart sätt att snabbt se om personen talar sanning eller inte.

Fungerar Catfish bildsök? Är det något vi kan göra här i Sverige?

Tja, jag hittade den funktion man använder sig av i USA men är väl inte helt begeistrad … Vissa av förslagen fick mig att skratta högt och jag fick ingen träff på bilder som jag publicerat på Facebook. Däremot profilbilden på Facebook och webbsidan gav en träff.

Men testa själv. I övningsfilmen visar jag hur du gör och även om lösningen inte är helt klockren så tycker jag ändå att det är lite småkul 🙂

Till nästa gång – ha det bäst! // Ann