Som enmansföretagare får jag ibland frågan om hur jag kan göra allt själv. Det dyker också upp frågor emellanåt om vad som skulle hända om jag lägger ned företaget, blir sjuk eller ännu värre – skulle gå och dö (det sistnämnda har ingen frågat men jag brukar besvara detta faktum i samband med de övriga frågeställningarna).

Men det är viktiga frågor! För vilken kund vill känna osäkerhet över leveranskapacitet eller att måsta börja om helt från början med en ny leverantör om den förstnämnda av någon anledning en dag inte finns kvar? Ingen, skulle jag vilja säga.

Så låt mig kort besvara dessa viktiga frågor:

 1. Hur kan du göra allt själv?
  SVAR: Det kan jag inte. Jag har koncentrerat mig på att göra det jag är bra på och övriga tjänster köper jag in av mina samarbetspartners. Utan mitt nätverk skulle jag stå mig ganska slätt.
 2. Vad händer om du lägger ned firman?
  SVAR: Alla kunder får sina inloggningsuppgifter till webb, webbhotell, ftp, mailkonton m.m utskickade. Just för att göra de ska kunna göra uppdateringar/förändringar själva eller lämna till ny leverantör som kan ta vid. Eftersom WordPress har ett ”öppet” system så finns inga låsta koder. En kunnig programmerare kommer åt allt. Allt övrigt material (logotyper, grafiska bilder, broschyrer m.m) sparas och källfiler kommer att levereras till kund.
 3. Vad händer om du blir sjuk?
  SVAR: Jag har duktiga konkurrenter som även fungerar som samarbetspartners. Blir jag så sjuk att jag inte kan utföra jobbet själv så skickas detta till någon av mina bästa konkurrenter (för att säkra att leveransen blir bra).
 4. Vad händer om du trillar av pinn?
  SVAR: I samband med den nya GDPR-lagen, kommer det att finnas en GDPR-plan. I denna redogörs var och hur kundens material och uppgifter är sparade och hur dessa kan hämtas ut. MEN jag kommer att vara kvar … Länge 😉

Det slog mig också att jag aldrig har presenterat mitt fina team av kunniga samarbetspartners som gör mig till något mycket mer än bara en enmansföretagare. Ja, jag skäms … Men bot och bättring heter det ju och det är med enorm stolthet jag presenterar vad jag kallar ”Team Tavelin” 😀

Ja tack, jag vill se Team Tavelin »