Får ni, liksom jag, en massa telefonsamtal från föreningar och organisationer som söker sponsorer? Det blir alltid en uppsjö av dessa förfrågningar kring jul och sommarledighet och en dag fick jag inte mindre än sju olika telefonsamtal där man ville att jag skulle sponsra för en god sak.

Missförstå mig rätt. Jag sponsrar alltid varje år men som en liten “enmans-skuttare” så har jag inte råd att sponsra allt och alla. Men det är svårt att säga nej. De som ringer är oftast trevliga och jag vill verkligen lyfta de organisationer som arbetar med allt från mobbning till tavlor målade av fötter.

Är det hjärtat som bestämmer vad som är rätt?

Om jag skulle låta hjärtat bestämma så skulle jag sponsra allt, men det går som sagt inte. Så jag började fundera … Vilken typ av sponsring ska jag ägna mig åt och vilka ska jag säga nej till? Efter en tids grubblande så kom jag fram till att jag ska sponsra aktiviteter där jag själv är aktiv. I mitt fall handlar det om nätet eftersom jag är uppkopplad 7-24 och bedriver all verksamhet där.

När det beslutet var taget så blev allt så mycket lättare. Jag kan nu förklara min ståndpunkt innan försäljarstackaren får dra hela bakgrundshistorien till sponsorpaketet och det har hittills aldrig varit någon som försökt övertala mig. Samtalen blir trevliga men framför allt korta.

Sponsring 2019

Så vilka har jag valt att sponsra i år? Jo, det blev KRIS för deras arbete med att stoppa (eller åtminstone minska) den växande marknaden av nätdroger. Droger som bara finns ett musklick bort och som förstör livet för så många unga och deras anhöriga.

Tack för att ni kämpar med detta, KRIS.
Det är en ära att få stödja ert arbete!