Vissa kunder älskar jag medan andra kan vara riktiga energitjuvar och sänka en hel dag. Hur ser det ut för dig? Har du en kund som får hjärtat att växa?

Ibland kan jag få en lyckokänsla över hur bra jag har det. Visst… Livet har sina upp- och nedgångar och ibland har det varit riktigt åskväder. Men så kommer de där situationerna som gör att allt är glömt, jag får gåshud på armarna och blir ödmjukt tacksam över hur bra jag har det…

Jag är egen företagare vilket också innebär att jag jobbar otroligt mycket.

– Att ha en egen företagare i familjen är som att ha en familjemedlem till, sa min sambo en gång.

Han är klok min sambo och han har så rätt. Sällan är de dagar då jag helt kan koppla ifrån företagandet och även om jag inte jobbar så är tankarna nästan alltid där. Hur ska jag planera framöver? Vilka ska jag kontakta? Hur kan jag göra uppdraget bättre? Kommer budget att hålla i år? Kan jag ta semester?

Om ärligheten ska fram så är vissa jobb inspirerande medan andra hjälper till att täcka brödfödan. Vissa kunder bara älskar jag medan andra kan vara riktiga energitjuvar och sänka en hel dag.

Författaren Sune Wikner och hans fru Gunborg är exempel på kunder som får hjärtat att växa. Varje möte ger mig energi.

Vad är hemligheten?

Egentligen samarbetar vi på enklaste sätt. Det handlar om att jag sätter mig i bilen och åker till deras bostad. Vi tar en kopp kaffe och sedan kavlar vi upp ärmarna och jobbar. Vårt gemensamma mål är att marknadsföra Sunes böcker. Den första boken, Carina och korpen gavs ut för något år sedan och idag finns det 4 böcker i Carinaserien. Det kanske är det som ger mig en sådan energi? Sune, som föddes 1939, är häpnadsväckande kreativ och det bokstavligen forsar litterära verk från honom.

– Jag använder datorn som skrivmaskin och nu har jag lärt mig att läsa mail, säger Sune ofta.

Själv kan jag inte påstå att jag vet hur författarvärlden fungerar utan försöker lära Gunborg och Sune att marknadsföra Augusta Bokförlag via nätet. Och det kanske är det som är hemligheten. Trevande hjälps vi åt för att nå målet. Inget är omöjligt. Det handlar om att inte ge sig, att hitta de rätta vägarna.

Häromdagen spelade vi in en film där Sune berättar om sin bok och det var här som lyckokänslan infann sig. Gunborg och jag agerade filmteam där vi stökade om i köket, snofsade till Sune och eftersom han är författare så ville vi att han skulle sitta lugnt tillbakalutat i en fåtölj där man skulle se skymten av ett vinglas på sidobordet. Gunborg höll i en lampa för att få bra ljus och jag hade riggat upp iPaden på alla möjliga attiraljer för att bilden inte skulle skaka alltför mycket. Vi hade verkligen kul! Att det sedan visade sig att Sune var en sann estradör gjorde vårt filmprojekt ännu roligare.

Jag tror det är detta som är hemligheten. Förmånen att få jobba nära sina kunder och där man tillsammans strävar mot samma mål.

Hur ser det ut för dig? Har du några favoritkunder och vad är det som gjort att just de blivit dina favoriter?

Se och hör Sune berätta om sina böcker och varför de var så viktiga att skriva.

Till nästa gång, ha det bäst! / Ann