Webbdesign2018-04-16T13:00:43+00:00
Loading...

Webbdesign & design för tryck

Webbdesign, logotyper, visitkort, rollups, bussreklam samt annonser för Internet och tryck. Jag har nog gjort det mesta. I mitt nätverk finns duktiga tryckerier och fotografer som jag ofta samarbetar med för att du ska få så bra produkt som möjligt.

Webbdesign handlar om den perfekta inramningen

Gå på ett galleri och titta på en tavla. Om du tittar lite mer noggrant så ser du att det inte är någon tillfällighet att just den ramen eller passepartouten inramar verket. Allt hänger ihop, från konstverk, inramning till upphängning och belysning.

Precis så ser jag på webbdesign och all övrig visuell framtagning för webb och tryck. Layout, design och texter hänger ihop. Det är inte något som står var och en för sig utan designen ska lyfta informationen (inte ta över). Textraderna får inte vara för långa. Det är viktigt med bra rubriker och mellanrubriker. Språket är viktigt! Aja baja för sär skriv ningar! För mig är webbdesign lika med helheten, om du förstår vad jag menar.

En pressrelease slår en annons med hästlängder!

Många gånger har mina kunder svårt att uttrycka sig i skrift. De kan sin verksamhet på sina fem fingrar och vet vad de vill förmedla men orden kommer kommer inte ner på pränt. Då brukar jag sätta ihop lite frågor och sedan intervjuar jag dem innan jag skriver ned deras text. Det är ett smidigt arbetssätt där vi båda sparar tid och pengar.

Lika ofta blir jag hänförd över min kunds affärsidé och entreprenörsanda, vilket har resulterat i en del artiklar och pressreleaser som jag sålt in till tryckta och digitala medier.

Exempel på artiklar och pressreleaser:

Aldrig försent för en ny karriär

senioruthyrning-ann-klefbohmAldrig försent för en ny karriär

Gunbritt Nyberg äger det rikstäckande företaget Senioruthyrning. Nästa år fyller hon 70. Hon har inga planer på att sluta jobba.

Tips: Så startar du en E-handel

jakthandel-ann-klefbohmTips: Så startar du en E-handel

– Att starta en e-handel är långt ifrån en quick fix. Det säger Leif Eriksson på Stjärna Fyrkant, som startade jakthandel.com strax före jul.

Kulturell förståelse ger affärer

annakarin-bystrom-ann-klefbohmVinn affären med kulturell förståelse

Hon lär företagarna att förstå de kulturella skillnaderna och tolka budskapen så inte förhandlingarna strandar på grund av missförstånd.

De inreder för ett lefvande Norrland

lefva-design-ann-klefbohmDe inreder för ett lefvande Norrland

Både Joanna Granlund och Ulrika Berglund hade tröttnat på att all inredning i princip ser likadan ut. Det resulterade i företaget Lefva Design.

Umeåklinik internationellt erkänd

estetic-ann-klefbohmUmeåklinik internationellt erkänd

– Branschen har fått en mer balanserad syn. I dag är det mer tillåtet att bry sig om sig själv. Det säger Kerstin Lundberg som driver skönhetssalongen Estetic.

Nu ska dieselstölderna stoppas!

stjarnafyrkantNu ska dieselstölderna stoppas!

Bränslestölder för flera tusentals kronor är ett växande problem inte minst för entreprenörer med lastbilar, jordbruks-maskiner och entreprenadmaskiner.