Fotograf-Viktoria-Davidsson

Jag hade hört hennes namn – Viktoria Davidsson. Jag hade också sett bilder och porträtt hon tagit på, de för mig kända, affärskollegor. Det rådde ingen tvekan om att hon var duktig. Hon hade det där “lilla extra”, designögat, sinnet för detaljer och färger som gjorde hennes bilder så bra. Men kunde hon göra något åt mig..?

Jag är bokstavligen livrädd för kameran och för att kompensera så brukar jag hysteriskt flina upp mig. Det blir ofta ett ganska groteskt resultat. Den stenhårda koncentrationen på att visa övre och undre tandraden gör att de övriga ansiktsmusklerna löper amok. I de värsta stunder har det återspeglat en bredgrinande, glosögd och sned medelålderskärring med trippelhaka 🙁

I julas fick jag börja lära känna Viktoria Davidsson. Hon hade hört mitt namn och behövde hjälp med en ny webbsida. Det blev kärlek vid första skypemötet! Vi jobbade enormt bra ihop. Mycket tack vare att vi båda ser allt i bilder, vilket gjorde det lätt att prata om innehåll när vi samtidigt, för vårt inre, såg hur det skulle bli.

Kunde Viktoria Davidsson ta bra bilder av mig?

I våras träffades vi IRL 😀 Hon kom som deltagare till vår årliga kurs, Content Bootcamp och redan innan hade jag bestämt att nu var det dags att göra något åt min egen webbsida. Skomakarens barn, ni vet…

Min tanke och vision var att visuellt skala ned. Inga krusiduller. Lyfta mig själv och mitt kunnande med ett enkelt bildspråk och tydlig information. Mobilskärm, läsplatta och händer kunde jag sedan bildredigera för att lyfta fram specifika tjänster. Resultatet ser ni här. Den blå färgen är genomgående som accentfärg och sidorna kommer att vara tämligen statiska. Bloggen är den plats som kommer att uppdateras med nyheter, tips och instruktionsfilmer men även bilderna i bloggen ska ta igen den blå accentfärgen.

ann-klefbohm-viktoria-davidsson2

Och hur gick det med mitt nylle då? Med facit i hand kan jag säga att Viktoria är den bästa fotograf som fått mig framför en kamera. Hon fick mig att slappna av totalt och vips hade hon komponerat helheten: Mig, bordet, blomman och de tekniska pryttlarna.

Viktoria har en tydlig vision och målsättning. Hon strävar hela tiden efter att kunderna ska känna sig trygga framför kameran för att sedan få den där aha-upplevelsen och utbrista det jag kommer att avsluta detta blogginlägg med:

Oh shit, I´m beautiful!

Tack Viktoria Davidsson!
With love /Ann