LOGOTYP OCH GRAFISK PROFIL I UMEÅ

Base Media Norr i Umeå hjälper dig med din logotyp och grafiska profil

Välkommen att ta kontakt!

Kan man ta fram en enkel grafisk profil?

Visst kan man det. En grafisk profil behöver inte vara tok-komplicerad men den bör ha riktlinjer för att hålla ihop den grafiska formen och hjälpa dig att hålla en röd tråd i marknadsföringen.

Som webbyrå har Base Media Norr levererat otaliga grafiska profiler och logotyper genom åren. Tack vare detta vet jag vad som fungerar och vad som inte fungerar.

grafisk profil Umeå

Detta bör din grafiska profil innehålla:

 • Logotyp

  För tryck och webb med färgkoderna RGB, CMYK, PMS samt #

 • Färger

  Angivelser för färger på webb, banners, annonser m.m

 • Placering

  Hur logotypen ska placeras på bilder eller i annonser

 • Typsnitt

  Typsnitt för webb och för tryck

 • Bildspråk

  Vilken typ av bilder som ska användas

 • Powerpointmall

  En framtagen mall för presentationer

 • Wordmall

  För brev och dokument

 • E-postsignatur

  För kontaktuppgifter i E-post

Skicka en intresseanmälan

Webbdesign & design för tryck

Webbdesign, logotyper, visitkort, rollups, bussreklam, digitala och tryckta annonser. Jag har nog gjort det mesta. I mitt nätverk finns duktiga tryckerier och fotografer som jag ofta samarbetar med för att du ska få så bra produkt som möjligt.

Design, bilder och texter, allt ska hålla ihop. Webbdesign är exempelvis något som jag anser ska lyfta informationen (inte ta över). Textraderna får inte vara för långa. Det är viktigt med bra rubriker och mellanrubriker. Språket är viktigt! Aja baja för sär skriv ningar! För mig är webbdesign lika med helheten, om du förstår vad jag menar.

Har du en riktig, tryckanpassad logotyp?

Det här med filformat är för många en djungel och det har hänt mer än en gång att jag har fått hjälpa till när kunder inte förstår varför tryckeriet inte kan trycka deras logotyp. Utan att gå in på tekniska detaljer så handlar det om att logotypen är inte vektoriserad (tryckanpassad).

En logotyp handlar också om tycke och smak men oavsett detta så har jag några konkreta råd som du bör följa för att uppnå ett bra resultat. Läs om råd för logotyp här »

Ja, jag behöver en tryckanpassad logotyp!