Digital marknadsföring - Ann Tavelin, Base Media Norr

Digital marknadsföring i sociala medier

När hemsidan är klar drar många kunder en suck av lättnad. Nu är de äntligen i mål eftersom de finns på nätet. Men det är då mina klor växer för det är NU det börjar! 😀

Att göra en hemsida är bara halva jobbet. Det är nu du ska styra dina besökare till webbplatsen. Självklart ska du se till att hemsidan är synlig i sökmotorer och lika självklart ska du annonsera där dina kunder befinner sig. Men sociala medier är utan tvekan den perfekta platsen för digital marknadsföring eller rättare sagt: Relationsmarknadsföring.

Relationsmarknadsföring – vad är det?

Tänk dig Sociala medier som ett mingel. Prata, fråga och var nyfiken på deltagarna i gruppen, forumet eller på företagssidan. Var ödmjuk, dela med dig av din kunskap och framför allt: Sälj inte!

När det gäller all digital marknadsföring så skulle jag säga att relationsmarknadsföringen är starkast. Är du bara utrustad med tålamod har du alla möjligheter att vinna förtroende och lojalitet som leder till långsiktiga kundrelationer i motsats till kortsiktiga mål och enskilda försäljningar.

Skapa en plan för digital marknadsföring

Skulle du vara intresserad av att ta fram en plan för digital marknadsföring för ditt företag? En plan som sträcker sig över hela året? Planen gör att du vet vad som ska göras, när det ska göras och vem som ska göra det. En plan där vi jobbar med mätbara nyckeltal så att du ska kunna utvärdera vad som konkret fungerade och vad som kan förbättras?

Kontakta mig, jag vill veta mer om digital marknadsföring!

Jag hinner inte med marknadsföringen men har inte råd att anställa!

Känner du igen dig i detta? Helst av allt så skulle du vilja ha någon som hjälpte dig med bilder, blogginlägg och nyheter. Men en anställning är uteslutet och problemet är att det är du som sitter inne med informationen. Det innebär att webbsidan och sociala medier blir uppdaterade när du har tid och möjlighet … Det vill säga ett par, tre gånger per år.

Men vet du vad? Du behöver faktiskt inte anställa …

Va?! Behöver jag bara prata eller maila?

Vad skulle du säga om att bli kontaktad en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden? Jag kommer att ställa frågor och du får berätta vad som hänt, vad som är på gång eller vilken produkt/tjänst du skulle vilja lyfta fram. Sedan är det upp till mig att sätta ihop texten, bildsätta och publicera på aktuell webbplats och i sociala medier.

Uppdatera mera!

Tjänsten kallas kort och gott, Uppdatera mera och vill du veta mer är du välkommen att kontakta mig! 🙂

Jag vill veta mer om uppdateringstjänsten!

hemsida för företag

Tekniken är fantastisk!

När jag köpte min första PC för att lära mig göra hemsidor (1995) så fanns inte yrkesbeteckningar som Digital Business Developer, Digital Media Creative eller E-commerce Manager. Internet var i sin linda och man kunde inte stava till webbdesign och länkarna skulle vara blå. Alltid.

Men jag läste allt jag kom över, byggde ihop ganska skruttiga lösningar i Frontpage och satt sedan tålmodigt och väntade medan mitt 28.8 modem morrade och tjöt när filerna sakta förflyttades upp på servern. Att tänka sig hur Internet skulle utvecklas var omöjligt. Många (inte bara en) påstod att det bara var en fluga.

Jag tycker tekniken är fantastisk! Visst, nätmobbing och digitala bedrägerier är nya dagliga begrepp så här finns också en mörk baksida. Men för mig, som egen företagare, kan jag bo var jag vill (Norrland) och ändå utöka min marknad tack vare Internet.